19. Novembra 2023.

Snimljen: Hyundai Ioniq 7 se provozao prije svjetske premijere

Prototip predstojećeg Hyundai Ioniq 7 modela opažen je na jednom putu u Njemačkoj, iako bi zvanično trebalo da bude predstavljen tek sljedeće godine.

Električni SUV, koji će deliti većinu svojih osnova sa nedavno otkrivenim Kia EV9, stiže kao treći član u futurističkoj seriji EV ovog brenda. On će se nalaziti iznad krosovera Ioniq 5 i Ioniq 6 kupea, u pokušaju da bude dostojan rival za Volvo EX90.

Uprkos tome što je veći deo dizajna sakriven, jasno je da Ioniq 7 deli mnoge karakteristike sa konceptom Hyundai Seven, koji je otkriven i predstavljen javnosti 2021. godine.

S obzirom na to da su Ioniq 7 i Kia EV9 zasnovani na Hyundai-Kia E-GMP platformi, verovatno je će imati isti pogonski sklop. Kiu EV9 napaja baterija od 99,8 kWh, koja nudi domet od oko 540 kilometara. Takođe, za neka tržišta je tu i nešto slabija baterija, od oko 75 kWh.

Kod Kie EV9 može se birati između dve verzije: prva uključuje pogon na zadnje točkove sa 200 KS i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a druga verzija nudi snagu od 378 KS i oko 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uz pogon na sva četiri točka. U svojoj najjačoj verziji, Kia EV9 može da postigne brzinu od 0-100 km/h za 6 sekundi.

Foto: Twitter

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare