27. Februara 2024.

Snimanje Formule 1 dobija drugu dimenziju – Red Bul spremio dron koji ide 350 km/h 

Svijet Formule 1 mogao bi imati drugu dimenziju i to sa najviše misli na tehnologiju snimanja trka najbržeg cirkusa na svijetu.

U pitanju je dron koji je produkt Red Bul korporacije koja je napravila dron koji je u mogućnosti da ide i preko 350 kilometara na čas.

Time je u mogućnosti da snima trku Formule 1 i da bude ravnopravan po brzini sa najbržim bolidom u svetu šampionata, a to je ekipa Red Bula.

Ima tri minuta trajanja baterije i domet od deset kilometara, što je dovoljno da se snimaju dva kruga i to svakog duela u visokoj rezoluciji i to na nivou koji nikad nisu bili viđeni.

ilo je potrebno više od godinu dana da bi se napravio jedan ovakav dron koji može da sa brzinom parira bolidima Formule 1.

U razvoju ovog drona je učestvovala Red Bula napredna tehnologija, koji je deo ogranka tima koji se bavi razvojem bolida. Dron je jedinstven po tome što obuhvata skretanje, ubrzanje, trajanje baterije, kao i navigaciju ispod mostova i bilborda na stazi.

Nikad nisam mislio da ću videti dron koji ide tako brzo. Bio sam iznenađen koliko brzo može da ide i da održava tempo i to daje gledanju Formule 1 malo drugačiju perspektivu“, rekao je Maks Ferstapen.

Nova sezone Formule 1 je na programu od drugog marta VN Bahreina na stazi Sakir.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare