3. Maja 2024.

Šnicle od tikvica

Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2

Tikvice povoljno utiču na celokupno zdravlje  našeg organizma i treba ih koristiti dok su mlade u prileće i uneti ga u naš organizam na najzdraviji način, a iz bakine kuhinje nam stiže predlog za obrok koji je ukusan i zdrav.

Šnicle od tikvica – sastojci:

2 srednje mlade tikvice
3 jaja
100 gr susama
2 kašike kisele pavlake
100 gr brašna
1 kašičica slatke paprike
4 čena belog luka
so, ulje

Šnicle od tikvica – priprema:

Tikvice oguliti i iseći na deblje kose komade i posoliti. Ostaviti da stoji u soli 15 minuta, pa ocediti. Beli luk izdrobiti, posoliti i sipati dve kašike vode i to neka stoji 15 minuta. Na foliju sipati brašno i papriku, pa izmešati.  

Prezle i susam pomešati i sipati na foliju pored brašna. U činiju izmutiti jaja, malo ulja i pavlaku da bude gusta masa. 

Ocediti tikvice, dodati oceđen beli luk i rukama izjednačiti. Svaki komad tikvice panirati sledećim redom: brašno, jaja, prezle i susam i ređati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Peći na 220 stepeni C 30 minuta da lepo porumeni. Služiti toplo kao prilog ili samostalno jelo.

nagazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare