Uz pirinač ili pire sa ovim šniclama dobićete fantastičan ručak
Svi znamo da je tajna dobrog kuvanja u pravim razmerama, ispravnom postupku i u sitnim detaljima. Teleće šnicle u sosu od paradajza uobičajeno su jelo, ali da li ste probali da dodate masline?
Sastojci:
- 1kg telećih šnicli⠀
- 3 crvena luka⠀
- 5 paradajza ⠀
- 200 ml paradajz soka⠀
- zelenih ili crnih maslina koliko želite ⠀
- maslinovo ulje, so, biber
Priprema:
- Oprati paradajz, izbušiti svaki od njih viljuškom na nekoliko mesta. Staviti u šerpu, preliti vodom i kuvati dok ne provri. Ostaviti da se ohladi pa oljuštiti i odstraniti peteljke.
- U malo dubljem tiganju ili plićoj šerpi ispržiti začinjene šnicle pa ih zatim odložiti sa strane.
- U istu šerpu sipati 2-3 kašike maslinovog ulja pa ispržiti luk iseckan na rebarca.
- Ubaciti paradajz, dodaj paradajz sok, so i biber po ukusu i kuvati tako na srednjoj temperaturi 30 minuta.
- Nakon toga bi trebalo da se maslinovo ulje izdvojilo na površini. Tada treba ubaciti masline, vratite šnicle, pojačajte temperaturu na najjače i kuvajte još 5-10 min.
- To je sve, spremno je za jelo. Kao prilog pripremite pirinač ili pire.