1. Juna 2023.

Snažno nevrijeme pogodilo Čačak: Pod vodom čitava sela

“Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom roku, odvodne cevi nisu uspele da prime toliku vodu i dosta ulica je poplavljeno. Pored njih, pod vodom našle su se oranice i i zasađene poljoprivredne kulture”, kaže za RINU Miloš iz Rakove.

Nevreme je pričinilo štetu i na putnoj infrastrukturi, a put koji vodi ka selu Vranići zbog nedostatka kanala je poplavljen.

“Voda je svuda po putu i samo se terenskim vozilima može proći”, dodaje Miloš.

“Ekipe rade na otpušavanju sistema za odvod te vode i nadamo se da će to biti sanirano u rekordnom roku”, kazao je Milan Bojović, direktor JP “Gradac”.

Na terenu su i ekipe Civilne zaštite koje svim silama pokušavaju i rekordnom roku da koliko mogu saniraju katastrofu na ulicama.

“Najteža situacija je u Ulici Aleksandra Saviće u kom su dvorišta pod vodom. Za sada nemamo informaciju da je ušla u nečije kuće. Problem je što je zaista u kratkom roku pala velika količina vode, meštani su se organizovali da koliko toliko pomognu, a tu je zamenik gradonačelnika Miloš Stevanić koji sa ekipama obilazi teren. Činimo sve da voda što pre istekne u kanal”, rekao je Bratislav Zečević ispred Civilne zaštite Grada Čačka.

Snažno nevreme zahvatilo je i deo gornjomilanovacke teritorije, na svu sreću nije naneta veća materijalna šteta.

Foto: Rina
Rina

Foto:RINA

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare