4. Juna 2023.

Snapdragon ručna konzola?

Qualcomm navodno pregovara sa Sony i Nintendo kompanijama oko ručne konzole. Ako se pregovori završe kako treba, možda stiže Snapdragon ručna konzola

Prenosive gejming konzole su sve popularnije, a sada bi mogla da im se pridruži i brendirana Snapdragon ručna konzola. Navodno je Qulacomm u pregovorima sa gigantima kao što su Sony i Nintendo, poznatim po svojim igračkim konzolama i igrama, prenosi WccfTech.

Qulacomm je prvobitno planirao igračku konzolu sa Android operativnim sistemom, koja bi imala odvojive kontrolere kao što to ima Nintendo Switch, inače prva ručna konzola koja je ostavila u novije vreme značajniji trag u gejming industriji. 

Ipak, varijanta sa Android operativnim sistemom možda otpadne, s obzirom na to da su se pojavile glasine da Qualcomm pregovara o razvoju hardvera sa kompanijama Sony i Nintendo. To bi značilo da Qulacomm ideja o prenosivoj igračkoj konzoli možda ipak više liči na konkurenciju.

Snapdragon ručna konzola je logičan korak

Međutim, i dalje nije jasno kako će izgledati potencijalno partnerstvo tri velikana. Zasad deluje da Qualcomm traži pomoć od Nintenda u vezi sa dizajnom i funkcionalnošću same konzole, a sa firmom Sony bi mogla da se razvije saradnja o lansiranju ekskluzivnih mobilnih igara, optimizovanih za Snapdragon platformu.

ručna-konzola-Snapdragon

Zanimljivo je da i Sony i Nintendo nabavljaju svoje čipove od drugih većih kompanija koje s ebave dizajnom procesora, pa bi se to u budućnosti moglo promeniti. Qualcomm Snapdragon procesori su među vodećim čipsetovima u svetu, a u oktobru se očekuje i izlazak sledeće generacije Snapdragon 8 Gen 3 čipseta za mobilne telefone.

Osim njih, Qualcomm ima sopstvene čipsetove namenjene radu u personalnim računarima, a na sreću pojavile su se informacije koje sugerišu i da kompanija radi na razvoju Snapdragon 8cx Gen 4 procesora sa dvanaestojezgarnom konfiguracijom dijazniranom za notebook računare. 

Upravo tako nešto moglo bi se naći u ručnoj gejming konzoli, koja bi možda na kraju, ipak koristila Android operativni sistem, a do tada čekamo zvanično saopštenje u vezi partnerstva pomenutih kompanija.

Benchmark.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare