29. Maja 2023.

SNAJPER NA PROZORU OPŠTINE Srbi na sjeveru KiM sve više uznemireni (FOTO)

Uovu zgradu su još u petak upali pripadnici Kosovske policije uz pomoć dugih cijevi, šok bombi, suzavca i oklopnih vozila. Novi predsjednik opštine, izabran sa manje od tri odsto glasova, preuzeo je dužnost uz pomoć policajaca naoružanih do zuba, a kada su jutros lokalni Srbi izašli ispred zgrade opštine da izraze protest, ista ta policija je izašla da brani zgradu od nenaoružanog naroda. Međutim, postavlja se pitanje da li je dio tog plana bila i upotreba snajpera ili nekog sličnog oružja na koje neobično podsjeća prizor na prozoru zgrade. KFOR se još nije oglasio povodom ovog slučaja.

Snajper na zgradi opštine
FOTO: RINGIER

Umjesto toga, jedan predstavnik KFOR razgovarao je danas sa predstavnicima Srpske liste u Zvečanu i zatražio da se građani koji su okupljeni ispred opštine raziđu “ili će ih KFOR udaljiti”. Istovremeno, zaposlenima u opštini Zvečan onemogućen je dolazak na radno mjesto i na njih je Kosovska policija jutros bacila suzavac.

Srbi sa sjevera Kosova izašli su danas ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću da protestvuju zbog nasilnog upada prištinskih vlasti u prostorije opština, piše Blic.

Srpskainfo.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare