6. Oktobra 2023.

Smrt dječaka u Niškoj banji: Vršnjak koji je učestvovao u tuči smješten na psihijatriju

Cijela Srbija potresena je smrću 13-godišnjaka poslije tuče u Niškoj banji.

Njegov školski drug, za kojeg se sumnja da je dječaku, prema nezvaničnim saznanjima, oštrim predmetom nanio rane u predjelu vrata i glave – maloljetan je, ispod granice krivične odgovornosti. 

Prebačen je u psihijatrijsku kliniku u Beogradu.

U Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” u Niškoj banji, koju je pohađao dečak nastradao u vršnjačkom nasilju, prvi čas u obje smjene bio je posvećen razgovoru sa učenicima.

Roditelji su pozvani da prate djecu i reaguju na promjene u ponašanju.

“Škola, stručne službe i nastavnici pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama, kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje. Škola je održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve predviđene mjere”, saopšteno je iz škole.

Podršku školi pružaju prosvetni savjetnici Školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš.

Prema nezvaničnim saznanjima, oba dječaka išla su u isto odjeljenje. O tome šta je prethodilo tuči koja se završila tragično – nema informacija.

Kako RTS nezvanično saznaje, dječak za kojeg se sumnja da je vršnjaku nanio povrede od kojih je preminuo, sinoć je iz niškog Urgentnog centra prebačen na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Kako je reč o maloletnom licu, u slučaj je uključen Centar za socijalni rad.

“Specifičnost je to da se radi o krivično neodgovornom licu, koje ne spada u nadležnost sistema pravosuđa, već u domen sistema socijalne zaštite i u nadležnost Centra za socijalni rad. Ali bliže podatke o celokupnom postupku ne možemo da damo, s obzirom na to da je postupak u toku i da se utvrđuju sve okolnosti”, kaže Milan Milenović iz niškog Centra za socijalni rad.

Ni Više javno tužilaštvo ne saopštava detalje. Kako navode, radi se na prikupljanju dokaza radi rasvjetljavanja okolnosti jučerašnje tragedije.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Ratko
Ratko
1 mjesec prije

Ja mislim da je veoma važno da dijete dok je još u porodilištu odmah dobije u ruke mobilni telefon sa već spremnim igricama, poželjno je da bude neka pucačina, a ako ne to onda mora da bar 12h dnevno gleda crtiće, a poželjno je da i u tim crtićima bude što je moguće više krvi, čudnih likova i ideja…a zatim je važno kada prohodaju da se puste na ulicu i da tako odrastaju…u školama naravno zajedno sa učiteljima, nastavnicima i profesorima važno je da imaju jedan normalan nastavni čas u sedmici (nešto slično nastavi prije 20+ godina), više od toga je mučenje djece, svo ostalo vrijeme je važno da gledaju u ekran i lajkuju ili snimaju klipove koje će da objave…

Biće puno više od ovoga, tek je počelo!