16. Februara 2023.

Smjenjuje se predsjednik saveza Francuske

Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Grae nema legitimitet da ostane na čelu te organizacije, pošto je njegov način upravljanja i ponašnja prema ženana “nekompatibilan” sa obavljanjem funkcije, pokazala je danas objavljena revizija vlade.

Le Grae (81) trenutno je pod sudskom istragom zbog navodnog “seksualnog i moralnog uznemiravanja”, a prijavu je podnela Sonja Suid, agent nekoliko francuskih reprezentativaca.

Revizija Generalnog inspektorata za obrazovanje, sport i istraživanje, zaključila je da je Le Graeovo ponašanje prema ženama bilo neprikladno.

“Misija smatra da gospodin Le Grae više nema neophodan legitimitet za upravljanje i predstavljanje francuskog fudbala”, navodi se u revizorskom izveštaju.

U izveštaju se takođe kritikuje način na koji je Le Grae vodio savez, dodajući da je to “veoma centralizovano obavljanje vlasti”.

Le Grae, koji je prošlog meseca bio kritikovan zbog nepoštovanja prema legendarnom igraču i treneru Zinedinu Zidanu, pristao je da se privremeno povuče sa funkcije, dok izvršni odbor saveza u potpunosti ne razmotri nalaze revizije.

Privremeno je za predsednika FFF-a imenovan dosadašnji potpredsednik Filip Dijalo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare