1. Juna 2023.

Smijenjena direktorka klinike “Dr Laza Lazarević”

Vršilac dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” u Beogradu dr Ivana Stašević Karličić smijenjena je danas sa te funkcije.

Ona je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević, a na mjestu v.d. direktora je od 2017. godine.

Da podsjetimo, više od šest mjeseci trajala je agonija u klinici “ Dr Laza Lazarević”. Tu kliniku su u proteklom periodu napustile desetine zaposlenih, koji su tvrdili da od v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić trpe maltretiranje. Sada već bivša direktorka, tvrdila je da su optužbe lažne.

Reagovala i ministarka Danica Grujičić

Štrajk je trajao šest mjeseci, ljekari su se žalili na nju, ne samo za mobing, već su je optuživali i za druge stvari. Kako je Blic ranije pisao nekoliko desetina ljekara je otišlo, a neki su dobili i otkaz, kako su tvrdili nezakonito.

– Ja sam otišla da čujem i jednu i drugu stranu, već prve nedelje svog mandata i smatrala sam da može da se nađe neki dogovor i da cijela ova halabuka prestane. Međutim, direktorka je poslije toga pokazala jedno izvjesno nestrpljenje. Poslala mi je poruku da će ona da postupa, da neće mene više da čeka. Vidjela sam da je vrag odnio šalu i predložila sam Vladi da je smijeni – rekla je u martu ove godine dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

Srpskainfo.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare