13. Jula 2023.

Smijenjen ruski general, optužio vojni vrh da je vojnicima zabio nož u leđa

Ruski general Ivan Popov, koji je bio komandant 58. armije, saopštio je danas da je smijenjen sa te funkcije nakon što je izjavio da je ruskim vojnicima zabijen nož u leđa zbog propusta vojnog vrha.

“Nastala je teška situacija sa vlastima jer su postojale dve opcije – ćutati, biti kukavica i reći im ono što su hteli da čuju ili nazvati stvari pravim imenom. A ja, u ime svih prijatelja koji su poginuli, nisam imao pravo da lažem. Zato sam iznio sva problematična pitanja koja danas postoje u vojsci”, rekao je Popov u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu, prenosi ruski portal RBK.

On je dodao da se, tokom razgovora sa svojim pretpostavljenima, usredsredio na “najvažniju tragediju modernog ratovanja”, odnosno na nedostatak kontrabaterijske borbe i artiljerijskog izviđanja, ali i na veliki broj ubijenih i ranjenih vojnika.

“Pokrenuo sam i niz drugih pitanja – iskreno i oštro. Očigledno su viši komandanti osjetili neku vrstu opasnosti i u jednom danu je ministar odbrane smislio naređenje, izdao ga i otarasio me se”, naveo je Popov.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare