22. Jula 2023.

Služen parastos za poginule borce Srpskih Toplica

U naselju Srpske Toplice danas je, kod spomen obilježja služen parastos, a nakon toga su i položeni vijenci u čast 19 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ove mjesne zajednice, koji su poginuli tokom proteklog Odbrambeno – otadžbinskog rata.

U ime Grada, vijenac je položio gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je tom prilikom poručio kako je naša dužnost da uvijek čuvamo sjećanja na sve one koji su svoje živote dali za slobodnu Republiku Srpsku.

-Naša dužnost i obaveza jeste da čuvamo sjećanje na sve one koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku. Spomen-obilježja na području cijelog našeg grada nas svakodnevno podsjećaju na to koliko je žrtva koju su oni podnijeli za slobodnu zemlju dragocjena, ali istovremeno i kolika je naša odgovornost prema sadašnjosti i budućnosti. Gradimo i Centralno spomen – obilježje poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske na Krašovom parkingu, u srcu našeg grada i to nakon skoro tri decenije, na šta smo posebno ponosni. To je naša dužnost, jer zahvaljujući svima onima koji su svoje živote utkali u temelje Republike Srpske, danas živimo u svojoj slobodi i ravnopravnosti – kazao je gradski menadžer.

Parastosu i polaganju vijenaca prisustvovao je i predsjednik Gradske boračke organizacije Goran Rogić, koji je naglasio kako ovo spomen – obilježje, baš kao i sva ostala spomen-obilježja na području Banje Luke, služi tome da se ne zaboravi žrtva naših boraca, ali i da su ovakva mjesta opomena da se ovako nešto nikome nikada ne ponovi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare