27. Septembra 2023.

Slukasa čeka “pakao” protiv Olimpijakosa: Briga me, ne znaju šta je bilo iza kulisa

Retko se dešavalo u istoriji da neki Grke pređe iz jednog tima u drugi, a da je to prošlo bez tenzija.

Stoga je sve iznenadio ovaj potez iskusnog beka.

“Posle mnogo razmišljanja i razgovora sa mojim ljudima, uvek sam 100% svestan, bez obzira na to koju odluku donesem. I siguran sam u svaku odluku koju donesem. Lepo je kada vam timovi priđu i pokažu interesovanje jer to znači da radite nešto dobro. A pogotovo kada vam prilaze najveći klubovi u Evropi. Čast mi je i to mi daje više motivacije i podsticaja da nastavim”, rekao je Slukas.

Slukas je odabrao PAO iako je imao i drugih ponuda, koji mu sigurno ne bi otežale život u Atini.

“Bilo je mnogo timova koji su pokazali interesovanje, ali pošto nisam želeo da razgovaram pre razgovora sa Olimpijakosom, nijedan razgovor nije napredovao. Istina je da sam mnogo puta rekao – i to mi je pomoglo, posebno sa 33 godine – da u ovoj respektabilnoj karijeri koju sam imao nisam pod uticajem i uopšte ne slušam šta svi govore. Svako ima svoje mišljenje i, na primer, navijači Olimpijakosa imaju svoje razloge da govore loše o meni. Ne znaju šta se dešavalo iza kulisa… Ovo što je napisano nije potpuna istina, nego mi je samo stalo do mišljenja mojih ljudi, moje porodice i mojih prijatelja, sa kojima sam provodio vreme poslednjih nekoliko godina. Ponosan sam što ih imam uz sebe i podržavaju me u bilo kojoj odluci koju donesem”.

Slukas je kao bitan faktor u svojoj odluci istakao upravo Olimpijakos, ali nije otkrio detalje.

“Sve se desilo veoma brzo. Važnu ulogu je odigrala i situacija sa Olimpijakosom. Moja odluka je da ne govorim o tome. Šta se sve dešavalo. Stoji pri tome. Pristup Panatinaikosa je bio veoma dobar. Jedan od glavnih razloga je trener Ataman, koga posebno cenim. U mojoj karijeri reč koja me karakteriše je motivacija. Kada sam video da i Panatinaikos i ja imamo veću motivaciju da postignemo nešto veoma lepo, oni su bili glavni razlozi da se okupimo”.

A već na startu nove sezone u Evroligi PAO će igrati upravo sa Olimpijakosom.

“Neće biti lako. Radio sam to ranije sa Fenerbahčeom i bio sam izviždan. A kada sam napustio Olimpijakos, opet situacije nisu bile ispisane baš onako kako su se desile, kao i sada… Ovog puta će biti još zviždanja. Navijači rade svoj posao, a navijači Olimpijakosa nesebično vole svoj tim i daju dušu za svoj tim. Mi, ja i moji saigrači, moramo da radimo svoj posao jer smo profesionalci i imamo zajednički cilj, da stignemo što više možemo”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare