6. Oktobra 2023.

Slučaj “tunel” istragu odveo na Jahorinu: Potraga za više kopača i misterioznom ženom

Niko nije siguran koliko se tačno osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, krije u Bosni i Hercegovini

Da li se u Bosni i Hercegovini kriju osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, pitanje je koje je u fokusu crnogorskih istražitelja ovih dana, piše danas portal RTCG.

Kako portal navodi, prema informacijama iz istrage, ne isključuje se mogućnost da je u BiH više od dvojice osumnjičenih, za koje se pouzdano zna da su prešli granični prelaz Šćepan Polje 11. septembra.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavili su već pretrese na nekoliko lokacija u okolini Jahorine kako bi se utvrdilo da li se osobe osumnjičene za kopanje tunela kriju na tom području, ali zasad niko nije uhapšen.

Pretresi su sprovedeni nakon što su crnogorski istražni organi informisali kolege u BiH da su dvojica osumnjičenih pobegli na teritoriju te države. Druga dvojica su, saopšteno je ranije, prešli u Srbiju ali se ne isključuje da su kasnije i oni prešli na teritoriju BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je prošlog meseca da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali V. M. (32), M. M. (53), D. J. (30) i V. E. (32), svi državljani Srbije.

On je tada na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja u kojima se nalaze, brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Portal piše i da još traje potraga za ženom koja je pomagala osumnjičenima za kopanje tunela.

U pitanju je K. B. Po nezvaničnim informacijama, istražitelji proveravaju da li je ona zloupotrebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, zaposlena u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare