18. Aprila 2024.

Slonica pobjegla iz cirkusa, pa se prošetala gradom (VIDEO)

Slonica Viola ima 58 godina i pozamašan radni staž u cirkusu. Nedavno je iz istog pobegla i zbunila žitelje i prolaznike u jednom gradiću u Americi.

Zaista je neskavidašnje da vozimo kola i odjednom “naletimo” na slona. Scena deluje kao iz nekog filma, ali zapravo se dogodila u gradiću But u Montani. Naime, odbegla cirkuska slonica po imenu Viola viđena je u utorak kako prolazi kroz saobraćaj i gazi preko parkinga.

“Kupala se i kada je čula buku kamiona uplašila se i pobegla”, kaže Kristina Para portparolka cirkusa.

Viola je prešla prometnu ulicu, došla do lokalnog kazina i navodno počela da jede travu pre nego što je vraćena. Naglašeno je da su zaposleni u cirkusu “uznemireni što je Viola bila uplašena”. Olakšavajuća okolnost je da što je “ostala mirna i nije zadobila nikakve povrede ni ona ni bilo koji drugi prolaznik”.

I iz policije su potvrdili da niko nije povređen, piše En-Pe-Er.

Stanovnica gradića rekli su podelili svoje iskustvo u vezi sa ovim događaje:

“Imamo dosta iskustva sa bizonima, da se ne približavamo previše i da ne komuniciramo previše i da ostanemo na bezbednoj udaljenosti. Svi smo držali distancu. Kada je išla ka nama usporili smo, povukli smo se”, opisuje Mataja Smit za En-Bi-Si i dodaje da je vodič slona pokušao da je nežno vrati nazad u cirkus.

“Veoma su strpljivo čekali sa njom i samo su je mazili, utešili i smirivali je dok kamion nije naišao”, rekao je Smit.

PETA navodi u saopštenju da je Viola pobegla najmanje dva puta ranije, jednom 2010. i ponovo 2014. godine. Grupa je saopštila da je podnela žalbu američkom ministarstvu poljoprivrede zbog “potencijalno fatalnog” incidenta.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare