13. Februara 2023.

Slobodu plaća sa 18.000 KM: Osuđeni za premlaćivanje Duška Brkića zamijenio zatvorsku kaznu novčanom

Rješenje od zamjeni zatvora novčanom kaznom donio je Osnovni sud u Banjaluci na osnovu njegovog zahtjeva.

Po toj odluci Miletić je dužan da 18.000 KM izmiri u roku od tri mjeseca, a u protivnom, ići će iza rešetaka.

Osim Miletića, u ovom slučaju u drugostepenom postupku za krivično djelo teška tjelesna povreda osuđeni su David Krneta i Miloš Ćulum na po pola godine zatvora.

Brkićev punomoćnik, advokat Marko Mikeš, istakao je da će se žaliti na odluku suda jer je Anđelo praktično ponovo osuđen na novčanu kaznu kao i u prvostepenoj presudi, što je za njih neprihvatljivo.

Prvostepena presuda po kojoj je Miletić bio osuđen na 12.000 KM, Krneta na 4.000, a Ćulum na 2.000 KM. Novčana kazna ukinuta je i izmijenjena nakon žalbi oštećenog Gere pa su trojcu izrečene zatvorske kazne.

Prema optužnici, Miletić, Krneta i Ćulum napali su Brkića 28. septembra 2017. nakon svađe u kafiću “Intermeco” u Kosovskoj ulici u Banjaluci. Kako je navedeno u optužnici, Miletić je nakon svađe flašom udario Brkića u glavu i on je pao.

Zatim su ga Krneta i Ćulum udarali nogama po glavi i tijelu dok je ležao. Navodi se da je Krneta razbijenom pivskom flašom Boškovića isjekao po leđima. Stoji da su mu nanijeli teške povrede, saznaje Glas Srpske.

Anđelu Miletiću se u Okružnom sudu u Banjaluci sudi zbog napada i premlaćivanja vojnika Oružanih snaga BiH Siniše Blagojevića kojem je na svadbenom veselju njegov brat Aleksandar Miletić nožem izbio oko.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare