6. Septembra 2023.

Slobodan Ćustić: Kolege su me optužile da sam narkoman i da maltretiram žene!

Slobodan Ćustić je u ekskluzivnom intervjuu za Informer otkrio nepoznate detalje iz života i svoje višedecenijske glumačke karijere.

Slobodan Ćustić kaže da je bio zabranjen na Radio-televiziji Srbije jer su ga okarakterisali kao narkomana koji maltretira žene! Poznati glumac i zvezda serije “Igra sudbine” u velikom intervjuu za Informer otkrio je nepoznate detalje iz života, ali i probleme s kojima se sretao tokom karijere.

Rodom ste iz Osinja. Kako je izgledalo vaše detinjstvo?

– Pamtim ga po baki Rosi i familiji iz tog zaseoka. Tamo sam provodio raspuste. Kada sam imao šest i po godina, s majkom sam se preselio u Srbiju. Osnovnu školu sam završio u Novoj Pazovi, a srednju u Beogradu.

Relativno kasno ste upisali glumu. Kad ste dobili prvu veću ulogu?

– Na Fakultet dramskih umetnosti primljen sam u 28. godini. Često su me kolege mešale s profesorskim kadrom jer sam bio stariji od njih. Prvu veću ulogu dobio sam u seriji “Zaboravljeni”, koju je režirao Darko Bajić.

Da li vam je kao glumcu bilo teško devedesetih godina, dok je zemlja prolazila kroz krizu?

–  Da, jer nisam išao po kafanama da pijem, a poslovi su se najviše sklapali tamo. To me je koštalo mnogih uloga. Bilo mi je dosadno da trezan sedim u društvu i slušam gomilu pijanih rečenica koje nemaju nikakvog smisla. Govorili su mi da su uloge davali uvek onima koji su izlazili s režiserima i producentima u kafanu. Mislim da ništa nisam izgubio, jer sam glumio ono što mi je suđeno.

Bili ste mladi kad ste postali otac. Jeste li sanjali da ćete jednog dana imati šestoro dece?

– Imao sam 21 godinu kada sam dobio dete s prvom suprugom. Nikola je rođen 1984, a četiri godine kasnije i drugi sin Ljubomir. S drugom suprugom Jelenom, s kojom sam i dalje u braku, imam četvoro dece – Vasilija Vida, Tanasija, Zariju i Ozrena. Nisam ni slutio da ću imati tako veliku porodicu.

Planirate li sedmo dijete?

– Kada sam dobio šesto dete, imao sam 59 godina. Nije me zanimalo to što sam star i nisam se pitao kako ću u tim godinama s malom decom, jer su najvažniji ljubav i pažnja. Sedmo dete ne planiram. Nisam planirao ni šesto, ali Bog je dao. Supruga i ja nikad nismo razmišljali o abortusu, oboje se tome protivimo. To nije hrišćanski ni ljudski, nemamo pravo da uzmemo nečiji život.  

Više od 30 godina ste na sceni. Da li ste nailazili na saplitanja kolega?

– Često su me sabotirali. Pre deset godina sam čuo da RTS ima crnu i belu knjigu glumaca. Ja sam bio u crnoj. Bio sam okarakterisan kao pijanac, narkoman i čovek koji maltretira žene na snimanju. To je potpuni promašaj i izmišljotina. Međutim, radili su to veoma inteligentno. S vremena na vreme su mi davali uloge u nekim projektima na Javnom servisu da ne bih mogao da kažem da me nema. 

Ko je govorio takve stvari o vama?

– Jedan producent mi je rekao da su me kolege ogovarale. Pored toga, govorili su da nosim broj cipela 46, da ne mogu da mi nađu kostim, da slabo pamtim tekst. Uvijek sam štitio svoje kolege, a oni su loše govorili o meni.

Zbog čega su to radili?

– Zato da bi oni više igrali od mene i dobijali uloge. Ne vidim koji bi drugi razlog mogao da bude. Nikada nisam bio ni skup. A i kada sam dobijao uloge, isplaćivali su mi samo 30 odsto ugovorenog honorara, a znali su da imam malu djecu i da mi treba novac, prenosi Informer.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare