3. Oktobra 2023.

Slika i prilika legendarnog oca: Ćerka Tome Zdravkovića konačno u javnosti

Otkrila da je unuk krenuo dedinim stopama

Ćerka Tome Zdravkovića na otkrivanju njegovog spomenika otkrila detalje iz privatnog života

U srcu Beograda, u boemskoj četvrti Skadarliji, otkrivena bista Tome Zdravkovića

Ceremoniji otkrivanja spomenika prisustvovala je njegova udovica Gordana Zdravković, ali i najstarija ćerka Tome Zdravkovića, Žaklina, koja do sada nije istupala u javnost da govori o legendarnom ocu.

 

Koliko je sve emotivno podnela Tomina naslednica govore njene suze koje su lile nakon što je ugledala spomenik. Kako je istakla, sve je i dalje podseća na oca, a njen sin nasledio je dar za muziku iako ne želi da se bavi javnim poslom, odlično svira gitaru.

– Jako je dobro napravljen spomenik. U pitanju je metal, ali ima dušu. Ja dolazim iz inostranstva dva puta godišnje, toliko mogu. Probudi mi se emocija kad god se spomene Toma. 

 

Ćerka Tome Zdravkovića ne krije koliko je ponosna na uspeh legendarnog oca

– Doživela sam iznenađenje kada se otkrivao spomenik, nisam očekivala da će toliko realno biti napravljeno: isti osmeh, nos… Sve Tomine pesme slušam. Nemam omiljenu. Sin mi svira gitaru, ali sluša totalno drugu muziku. Ne želi da se bavi estradom, ali voli muziku – poručila je Žaklina za “Blic”.

Ništa manje emotivna nije bila ni pevačeva udovica, Gordana. Ona je sve vreme jecala, a u trenutku kada je otkriven spomenik od emocija nije mogla ni da ga pogleda. Kada je ugledala Tominu bistu, Gordana je ponovo zajecala na sav glas.

Podsetimo, pre dve godine, na tridesetogodišnjicu smrti Tome Zdravkovića na velikom platnu prikazan je film o njegovom životu u režiji Dragana Bjelogrlića.

Dramsko delo zabeležilo je neverovatne rekorde gledanosti, a koliko je veliki muzičar i čovek bio govori podatak da se i posle bezmalo tri i po decenije njegove pesme slušaju i o njemu svakodnevno govori. 

Foto:Ata images

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare