1. Septembra 2023.

Slavni britanski dirigent se povlači nakon što je ošamario pjevača na sceni

Britanski dirigent Džon Eliot Gardiner, najpoznatiji po izvođenju baroknih kompozitora, izjavio je da se povlači iz svih angažmana ove godine i da će zatražiti psihološku pomoć nakon što je krajem avgusta izazvao incident i opalio šamar pevaču na sceni.

Osamdesetogodišnji ugledni dirigent meta je kritika otkako su britanski mediji objavili da je opalio šamar pevaču Vilijamu Tomasu jer je ovaj navodno izašao na pozornicu sa pogrešne strane tokom predstave na festivalu u La Kot-Sent-Andreu na jugoistoku Francuske, prenosi Skaj Njuz.

“Povlačim se kako bih dobio pomoć stručnjaka koja mi je, priznajem, potrebna već neko vreme”, naveo je on u saopštenju za javnost.

“Izvinjavam se kolegama koji su se osetili zlostavljani zbog mog ponašanja, kao i svima koji su mogli da se osete razočarano zbog moje odluke da se povučem kako bih našao vremena da rešim probleme”, rekao je Gardiner i izrazio duboko žaljenje.

Gardiner je višestruko nagrađivan dirigent, a nedavno je upravo on dirigovao orkestrom na krunisanju kralja Čarlsa III.

Incident u Francuskoj dogodio se 22. avgusta na predstavi Trojanci na festivalu posvećenom kompozitoru Hektoru Berliozu.

Izvori bliski dirigentu navode da on ima poteškoća jer je promenio terapiju i medikamente.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare