Slavne ličnosti koristile lijek za dijabetes kako bi izgubili kilograme - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Slavne ličnosti koristile lijek za dijabetes kako bi izgubili kilograme

Osobe kojima je potreban lijek teže dolaze do njega

Svijet slavnih uvijek je na meti medija, pogotovo kada su u pitanju trendovi. Bujne grudi, bujna kosa, plastične operacije, višak kilograma, manjak kilograma, kristalno bijeli zubi, samo su neke od stvari koje brojni nastoje da isprate.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio video na kojima je prikazano kako su slavne ličnosti na bizaran i opasan način skidale kilograme, jer ove godine je izgleda u trendu imati manjak kilograma. Koliko god se divimo njihovoj liniji, i pitamo se kako mi ne možemo tako brzo smršati, oni su izabrali ipak rizičan i bizaran put.

Svijet slavnih uvijek je na meti medija, pogotovo kada su u pitanju trendovi. Bujne grudi, bujna kosa, plastične operacije, višak kilograma, manjak kilograma, kristalno bijeli zubi, samo su neke od stvari koje brojni nastoje da isprate. Nedavno se na društvenim mrežama pojavio video na kojima je prikazano kako su slavne ličnosti na bizaran i opasan način skidale kilograme, jer ove godine je izgleda u trendu imati manjak kilograma. Koliko god se divimo njihovoj liniji, i pitamo se kako mi ne možemo tako brzo smršati, oni su izabrali ipak rizičan i bizaran put.

Naime, koristili su lijek za dijabetes tipa 2 kako bi liniju doveli do savršenstva. Neke od tih ličnosti su Kim Kardashian, koja se fanove u kratkom roku šokirala novom linijom. Zatim Khloe Kardashian, Rebel Willson, Elon Musk.

adi se o lijeku ‘Ozempic’ koji se može dobiti isključivo preko liječničkog recepta. Zbog prekomjerne tražnje za tim lijekom od strane slavnih ličnosti, oboljele osobe kojima je potreban lijek teže dolaze do njega. Cijena lijeka kreće se preko

100 KM.

-‘Kao farmaceut slama mi srce kada moram reći pacijentima koji boluju od dijabetesa da ne mogu da dobiju lijek’, ‘Osobe kojima je zausta potreban ne mogu da dođu do lijeka’, ‘Moram čekati minimalno dvije sedmice samo da dobijem recept za lijek’, ‘Pitala sam doktora zašto je tako teško nabaviti lijek koji mi je potreban, na šta je on odgovorio da ga slavne ličnosti

zloupotrebljavaju za mršavljenje’, samo su neki od komentara ispod videa.

Šećerna bolest tipa 2 je daleko najčešći oblik šećerne bolesti – javlja se u 90% slučajeva. Većina oboljelih od tipa 2 proizvodi promijenjene ili čak normalne količine inzulina, ali uslijed poremećaja u stanicama jetre i mišića dolazi do otpornosti na djelovanje inzulina.

Komplikacije šećerne bolesti obično se dijele na kratkoročne i dugoročne. Najvažnija kratkoročna komplikacija je hipoglikemija. Hipoglikemija obično nastaje kod predoziranja inzulinom ili u slučajevima nedovoljnog uzimanja hrane, povećane fizičke aktivnosti ili uzimanja alkohola uz primjenu uobičajene doze inzulina. Simptomi uključuju znojenje, podrhtavanje, glad i brzo lupanje srca.

Azra.ba

(S.B.)

Danas objavljeno

Evo koji znakovi su živa vatra u krevetu

Vanja A

Zvanično oborio sve rekorde: On je najpopularniji muzičar na svijetu

Zeljka

“Please Please Me”: 60 godina prvog albuma Bitlsa

Zeljka

Ostavite komentar