Ovo jelo slavna glumica priprema kad joj je suprug van grada, a jelo se savršeno uklapa sa čašom dobrog belog vina. Ako se testenini doda malo limuna, belog luka, sira, ulja i maslaca, šta može da pođe po zlu? Uostalom, pogledajte recept za testeninu “à la” Kameron Dijaz.
Potrebno je:
- 1 pakovanje testenine po želji
- 1 glavica belog luka
- 1 šoljica parmezana
- 4 kašike maslaca
- 3-5 limuna, isceđeni sok
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- so
Priprema:
- Prokuvajte slanu vodu i dodajte testeninu. Kuvajte dok ne bude al dente, pa uzmite 1 šoljicu vode od kuvanja za kasnije i ocedite testeninu.
- Iscedite limun, oljuštite i naseckajte beli luk. Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri u loncu. Smanjite vatru, pa dodajte beli luk i maslac.
- Dodajte so i sok od limuna. Oceđenu testeninu premestite u lonac, dodajte polako sir i vodu od kuvanja testenine kako bi nastao sos. Nastavite da mešate sir, maslac, so i limun po svom ukusu.