20. Novembra 2023.

Skupštinski kolegijum zakazao sjednicu za 30. novembar: Sa dnevnog reda ponovo skinute važne tačke

Naredna 25. sjednica Skupštine grada Banje Luke zakazana je za 30. novembar sa početkom u 9.00 časova. Ovo je odlučeno tokom nastavka sjednice skupštinskog Kolegijuma.

Sa predloženog dnevnog reda, Kolegijum je danas skinuo 24 tačke, između ostalog, one koje se odnose na izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda na Crkvenoj,o povjeravanju obavljanja komunalne delatnosti od posebnog javnog interesa Zavodu za izgradnju Banja Luka, kao i prijedlog o kratkoročnom zaduženju.

Ipak, Kolegijum je donio odluku da se Nacrt Budžeta za 2024. godinu nađe pred odbornicima na sljedećoj sjednici.

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, i ovoga puta Kolegijum Skupštine je bez ikakvog obrazloženja skinuo više od polovine predloženih tačaka.

-Na Kolegijumu ni ovoga puta ništa novo, skinuto je preko 55 odsto tačaka. Odbornici SNSD-a koji u Skupštini Grada predstavaljaju Banjalučane smatraju da našem gradu ne trebaju kolektori za prečišćavanje otpadnih voda. Ovo je drugi put da se odbijaju tačke koje se odnose na izgradnju kolektora i to na Crkvenoj u Docu i Obilićevu, iako svi oni koje vole Banju Luku i Vrbas znaju koliko je taj projekat važan jer zapravo to mjesto uzrokuje 50 odsto zagađenja rijeke Vrbas – poručio je gradonačelnik.

Dodao je da je namjera gradske administracije da se kolektori završe i da Banja Luka ide naprijed, ali da nažalost namjera skupštinske većine je da ovaj, ali i druge važne projekte zaustave.

-Kolektori su odbijeni, izgradnja gradskog parka, neradna nedjelja, ali i čak i put ka Debeljacima za koji su nam uskratili mogućnost da građanima isplatimo sredstva za ustupljeno zemljište. Mještani Ulice Tešana Podrugovića nemaju podršku Skupštine Grada da im se isplate sredstva za njihovo zemljište – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je takođe napomenuo da su odbijeni čak i zahtjevi za objedinjavanje parcela u Potkozarju, kako bi ljudi mogli da izgrade svoje porodične domove, ali i tačke koje se odnose na pitanje rješavanja ZIBL-a, neradne nedjelje, koja je kako je kazao, odbijena po ko zna koji put.

-Najviše boli hladnokrvnost koju pokazuju dok čine ovu štetu Banjoj Luci. SNSD je u proteklom periodu oštetio Budžet za preko 60 miliona KM, kroz smanjenje stope poreza na nepokretnosti, odbijanja investicija, zbog čega smo predložili kratkoročno zaduženje, ali naravno meni to kao gradonačelniku nije dozvoljeno. Banja Luka je uskraćena za mnogo toga, ali ipak ide prema naprijed. Mogli bismo mnogo više da imamo oba krila, ovako imamo samo jedno, ali ipak nećemo odustati – zaključio je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Niniković rekao je da je tokom ove sjednice Kolegijuma utvrđen termin za novu sjednicu, koja će biti održana 30. novembra sa početkom u 9.00 časova i na kojoj će se naći 29 tačaka koje su dobile podršku skupštinskog Kolegijuma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare