Skupština Srbije nastavlja posebnu sjednicu o KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Skupština Srbije nastavlja posebnu sjednicu o KiM

Skupština Srbije nastaviće danas posebnu sjednicu o Kosovu i Metohiji.

Na dnevnom redu posebne sjednice je Izvještaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Sjednici je juče prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, koji je iznio plan od deset tačaka o politici Srbije u narednom periodu, govorio je i o tzv. francusko-njemačkoj inicijativi, a kao posebno tešku istakao tačku 4. i to drugi stav, u kojem se navodi da se “Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji”.

Vučić je na kraju zasjedanja rekao da bi bilo katastrofalno za Srbiju da ulazi u bilo kakve sukobe i dodao da zato brine zbog onoga što se sprema u Prištini.

  • Zato vas ne razumijem. Počinju studentski protesti protiv Zajednice srpskih opština. Srbi će biti ugroženiji i naravno da o tome moramo da vodimo računa – rekao je Vučić.

On je istakao da će bez obzira koliko različito mislili morati da se što je moguće više jedinstveno bore za otadžbinu kojoj neće biti lako u narednom periodu.

Osvrćući se na raspravu o francusko-njemačkom prijedlogu, Vučić je rekao da prvi put nema pominjanja međusobnog priznanja i dodao je da danas u Skupštini Srbije niko to nije želio da primijeti.

Danas objavljeno

Svijet je upozoren, još jednom: Stiže velika kriza

M.

Srušila se višespratnica u Dohi, spasioci tragaju za preživjelima

M.

Herš otkriva ulogu Šolca u novoj verziji diverzije na Sjevernom toku

M.

Ostavite komentar