Skoro trećina Steam igrača koristi Windows 11 - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Skoro trećina Steam igrača koristi Windows 11

Podaci su objavljeni u okviru odeljka Steam Hardware & Software i mogu značiti prekretnicu kada je reč o upotrebi poslednje verzije Microsoft operativnog sistema u oblasti gejminga.

Učešće u anketi nije obavezujuće, a kompanija bira ispitanike nasumično. Primarni cilj istraživanja jeste generisanje podataka o prosečnim softverskim i hardverskim preferencijama korisnika platforme. Dobijene informacije se potom šalju programerima, radi unapređenja usluge, piše NeoWin.

Windows 11 i dalje u senci prethodnika

Rast udela Windows 11 među gejmerima tokom januara direktno je povezan sa nešto slabijim procentima operativnog sistema Windows 10 koji je i dalje najpopularniji. Ipak, proteklog meseca je zabeležen pad od 1,96 odsto, pa je sada Windows 10 na još uvek visokih 63,46 procenata ukupnog broja Steam korisnika. Windows 11 je pak porastao za 1,91 odsto. To je omogućilo novom izdanju Microsoft operativnog sistema da pređe magičnu granicu od 30 odsto.

Steambiblioteka.jpg

Uprkos ukidanju tehničke podrške u 2020. godini, Windows 7 je sa 1,6 odsto udela i dalje prisutan među Steam korisnicima. U januaru je 64-bitna verzija Windows 7 zabeležila pad od 0,06 odsto. Kada je reč o proizvođačima operativnog sistema, nešto više od 98 odsto Steam pretplatnika ima Windows, macOS je drugi sa udelom od 2,61 odsto, a Linux treći sa 1,38 procenata.

U oblasti hardvera zabeležen je rast popularnosti laptop grafičke karte Nvidia RTX 3060L koja se popela na treće mesto. Prvo mesto drži Nvidia GTX 1650, a drugoplasirana grafička karta po zastupljenosti među Steam korisnicima jeste Nvidia GTX 1060.

Benchmark.

Danas objavljeno

“Glupi telefoni” se vraćaju u modu

Vanja A

Ne možete da otvorite HTML stranice u Safariju?

Vanja A

Šta je SuperEnergy Boosting tehnologija i kako poboljšava autonomiju baterije?

Vanja A

Ostavite komentar