1. Septembra 2023.

Školarci OŠ „Branislav Nušić“ priredbom pozdravili prvačiće, dobrodošlicu im poželio i gradonačelnik

Nakon što je posjetio OŠ „Branko Radičević“, gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je i priredbi za prvačiće u OŠ“ Branislav Nušić“ priređenoj povodom početka nove školske godine.

Gradonačelnik je poželio prvačićima srećan polazak u školu, te iskoristio priliku da svim školarcima, prosvjetnim radnicima i zaposlenima u školstvu poželi mnogo uspjeha u novoj školskoj godini.

-Radujemo se početku nove školske godine, za koji se Banja Luka uvijek posvećno priprema. Već treću godinu za redom obezbijedili smo besplatne udžbenike za naše osnovce od petog do devetog razreda. Osim što smo obezbijedili preko 8.000 kompleta udžbenika za banjalučke osnovce i ove godine smo očuvane komplete poklonili školarcima iz 20 opština Republike Srpske – poručio je gradonačelnik.

Kada je riječ o školi „Branislav Nušić“, gradonačelnik je najavio da će se s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja raditi trotoar uz magistralni put u dužini od jednog kilometra.

-Raspisali smo javnu nabavku i izabrali izvođača za izgradnju trotoara kako bi djeca koja pohađaju OŠ „Branislav Nušić“  što bezbjednije mogla doći do škole. Osim toga stari most biće pješački – rekao je on.

Takođe je naglasio da Grad Banja Luka tokom godine izdvaja i sredstva za sanaciju škola na teritoriji grada s ciljem poboljšanja uslova obrazovanja, te da će to biti nastavljeno i u narednom periodu.

Direktorica OŠ „Branislav Nušić“ Dragana Stjepanović zahvalila je gradonačelniku na današnjoj posjeti.

-Raduje nas što je gradonačelnik Banje Luke gost na našoj priredbi. Osim toga zahvalila bih se i Odjeljenju za društvene djelatnosti sa kojim zaista imamo izvanrednu saradnju – zaključila je ona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare