31. Augusta 2023.

Škola u Adi otvara se sutra, neće se zatvarati područna u Česmi

Novoizgrađena škola “Kosovo i Metohija” u naselju Ada počinje sa radom sutra, kao i sve druge škole na području Banjaluke, uključujući i područnu u naselju Česma, koja se neće zatvarati sve dok ima djece na tom području.

Kazala je ovo za “Nezavisne” Tatjana Vilendečić, direktorica OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”, koja je istakla da sutra djeca imaju prijem u školi u Adi, dok u ponedjeljak počinje nastava.

“Nikad nije bilo upitno da li će se zbog izgradnje škole u Adi zatvoriti područna škola u Česmi. Neće se zatvoriti i nastavlja sa radom kao i do sada. Ova škola ne može biti neuslovna kada ima dograđenu jednu učionicu, sanirane podove, urađenu novu stolariju, uređen dio fasade, centralno grijanje, nov namještaj te organizovan produženi boravak. Dok god ima djece sa tog područja, škola se neće zatvoriti”, rekla je Vilendačić.

Kako kaže, djeca i roditelji su eventualno mogli birati da umjesto u centralnu školu idu u Adu, ako im je bliža.

Prema njenim riječima, u novoizgrađenu školu u Adi upisana su djeca koja gravitiraju prema upisnom području Ada, City block, Novi Borik, odnosno svi kojima je bliže i bezbjednije da dovode djecu.

Danijela Kajkut, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, kazala je da se svi roditelji koji imaju nedoumice mogu informisati u centralnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić”.

“Kako je ranije odlučeno, škola u naselju Ada biće devetorazredna, a ovom prilikom iz nadležnog Odjeljenja pozivamo sve roditelje koji su bili u nedoumici u vezi s tim da li će škola u naselju Ada početi sa radom, da se prijave u centralnu školu ‘Vuk Stefanović Karadžić’ u naselju Borik, kako bi dobili sve potrebne informacije o upisu djece u novoizgrađenu školu”, dodaju iz ovog Odjeljenja.

Poručili su da će svečano otvaranje škole biti upriličeno u narednom periodu, u prisustvu zvaničnika Republike Srbije, koji su poklonili sredstva za izgradnju objekta škole “Kosovo i Metohija”, te zvaničnika Republike Srpske i grada Banjaluka.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare