24. Februara 2024.

Skidaju blokadu sa električnih bicikala, sve više poginulih u saobraćaju

Nova tehnologija bicikala zahteva nove policijske metode, zbog čega su raspoređeni uređaji sa valjcima za testiranje ovih dvotočkaša.

Policija u Holandiji preduzima mere protiv onih koji su uklonili blokadu brzine na električnim biciklima. Razlog je sve veći broj poginulih u saobraćaju.

Vozači električnih bicikala u SAD mogu da voze snažne električne bicikle koji razvijaju do 45 km/h, ali u Evropi uglavnom postoje ograničenja od 25 km/h, a snaga motora je ograničena na 250 vati.

Holandska policija je u poslednje vreme primetila porast saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovali biciklisti, a smrtni slučajevi su dostigli rekordan nivo 2022. godine. Ove brojke se uglavnom pripisuju električnim biciklima.

Nova tehnologija bicikala zahteva nove policijske metode, zbog čega su u Holandiji raspoređeni uređaji sa valjcima za testiranje bicikala. Oprema se može postaviti bilo gde, a koristi se da bi se otkrilo da li je isključena blokada brzine bicikla, piše Revijahak.

Policajac seda na bicikl i počinje da pritiska gas. Ako se postigne više od 25 km/h, u slučaju “običnih” električnih bicikala, ili ako se kod tzv. brzih električnih bicikala detektuje brzina veća od 45 km/h, vlasniku se piše kazna od 290 evra.

U slučaju višestrukih prekršaja, biciklisti rizikuju da im oduzimu i unište bicikl. Ukupno 247 test stanica takođe ima opciju za testiranje maksimalnih brzina za mopede, lake mopede i skutere.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare