28. Jula 2023.

Skariolo: Kad dođe vrijeme, da aktiviramo takmičarski gen

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo veruje u svoj tim, i u to da će igrači kao ekipa biti bolji od pukog zbira individualnih kvaliteta.

Prošlog leta je Furija iz senke postala šampion Evrope.

„Ono što uvek radimo pre priprema jeste da vidimo kakve nam izglede najveće kladionice daju. Između šestog i osmog smo mesta. Tu se talenat i individualni kvalitet ceni više od svega. Mi znamo da smo oduvek uspevali u ekipi da multiplikujemo taj pojedinačni kvalitet i u većini slučajeva nas je to dobro služilo. Krećemo skromno, ali ambiciozno, videćemo kuda će nas takmićenje odvesti“, kaže Skariolo i dodaje:

„Imamo mnogo iskusnih igrača. Videli smo snimke sa Mundobasketa 2014. godine i shvatili da kada misliš da si bolji od drugih, onda previše veruješ u to, i doživiš neuspeh. Ne treba misliti ni negativno ni pozitivno, već samo o tome kako raditi prave stvari svakog narednog dana. Uvek smo imali kapacitet da se žrtvujemo i da budemo borbeni. I onda, kada dođe vreme, da aktiviramo taj takmičarski gen koji nas je tako često vodio do medalje“.

U prvoj fazi, Španija je u grupi sa Iranom, Obalom Slonovače i Brazilom.

Mundobasket počinje 25. avgusta, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare