5. Juna 2023.

Skandal u Hrvatskoj: Na turniru pionira igrači Šahtara tukli vršnjake iz Sarajeva

Dalmatinko kup se igrao na terenima u Splitu, Solinu, Kaštelima, Trogiru i Žrnovnici, a Sparta je u U14 kategoriji u polufinalu turnira igrala protiv ukrajinskog Šahtara.

Utakmica pionira je prekinuta nakon što su igrači Šahtara bili preagresivni i žestoko su udarali dječake iz glavnog grada BiH, a njihovo je ponašanje ispratila i cijela klupa, odnosno stručni štab.

– Djeca su bila žestoka, iz uobičajenih je nogometnih trenutaka odjednom nastao incident. U utakmicama ovakvog tipa obično nema incidenata jer dječji fudbal treba biti radost i veselje. To je bio i trebao biti spektakl, na turniru su učestvovali i klubovi iz susjednih zemalja, bila je to prava skladna slika kako jedan sportski događaj treba izgledati, ali i kako društvo treba izgledati. Turnir je nastao u iznimno zahtjevnim organizacijskim okolnostima, a onda se dogodi ovakvo nešto. Želim se izviniti svima koji su morali svjedočiti ovim scenama – poručio je organizator turnira Domagoj Bojčić.

Kako kaže Bojčić, Šahtar je odmah diskvalifikovan, navodi Klix.

– Mi imamo nultu toleranciju na nasilje i oni su bili momentalno diskvalifikovani. Da je to bilo samo ponašanje djece, sudije bi to riješile crvenim kartonima i isključenjem iz igre. Međutim, u cjelokupnu su se situaciju uključili članovi stručnog štaba Šahtara, oni su s klupe ulazili na teren – poručio je Bojčić i dodao kako su odmah pružili medicinsku pomoć igračima Sparte.

– Prekršaji ukrajinskih mladih fudbalera bili su prežestoki, preagresivni. Stoga smo preventivno reagovali i preporučili pregled djece zbog potencijalnih povreda. Medicinsko je osoblje prije odlaska pregledalo male nogometaše kako bi sigurno otišli svojim kućama – rekao je organizator turnira.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare