Skandal u Francuskoj - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Skandal u Francuskoj

Bivši golman francuske rukometne reprezentacije, a sada predsednik Nacionalne rukometne lige Bruno Martini prihvatio je danas uslovnu kaznu zatvora

Bivši golman francuske rukometne reprezentacije, a sada predsednik Nacionalne rukometne lige Bruno Martini prihvatio je danas uslovnu kaznu zatvora i novčanu kaznu zbog podmićivanja maloletne osobe, saopštilo je danas parisko tužilaštvo.

Zbog toga, kao i snimanja fotografija dečje pornografije, osuđen je na uslovnu kaznu od 12 meseci zatvora, novčanu kaznu od 2.500 evra i petogodišnju zabranu obavljanja delatnosti u vezi sa maloletnicima, rekao je njegov advokat, prenosi Frans pres.

Ovu kaznu potvrdio je sudija pariskog suda, nakon sporazuma o priznanju krivice.

Na meti istrage od juna 2020. godine, nakon što ga je 13-godišnji dečak optužio za seksualni napad, Martini je priveden u ponedeljak ujutru, a pušten je na slobodu u utorak uveče.

Martini je za reprezentaciju Francuske odigrao 202 utakmice, a sa nacionalnim timom je dva puta bio svetski prvak, 1995. i 2001. godine.

On je najnoviji čelnik olimpijskog sporta u Francuskoj koji je pod istragom, uoči Olimpijskih igara u Parizu koje počinju za nešto manje od 550 dana.

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Grae je pod istragom zbog seksualnog i moralnog uznemiravanja, dok je predsednik Francuske ragbi federacije Bernar Laport uložio žalbu na dvogodišnju uslovnu kaznu koju mu je pariski sud izrekao prošlog meseca.

On je proglašen krivim za pasivnu korupciju, trgovinu uticajem, nezakonito uzimanje kamata i zloupotrebu korporativne imovine.

Danas objavljeno

Olimpija odigrala za Partizan – sada je i Fener dostižan

Vanja A

Zvezda odgovorila Petroviću: Nema greške

Vanja A

Veliki udarac za Arsenal – defanzivac završio sezonu

Vanja A

Ostavite komentar