18. Maja 2023.

Skandal na premijeri u Kanu otkrio brojne kontroverze filma

Ovogodišnji festival ćemo pamtiti po premijeri filma Le Retour, koja je pomalo ostala u senci nakon nezampamćenog skandala koji se dogodio.

Naime, nepoznata žena je pokušala da uđe na premijeru u crvenoj haljini sa golim trudničkim stomakom na kom je bio ispisan bar kod i reč surogat. Nju je obezbeđenje zaustavilo.

Skandalozna scena nije jedini problem tog filma

Inače, režiserka Katrin Korsini, koja stoji iza pomenutog projekta, dobila je i dve tužbe tokom snimanja filma zbogo uznemiravanja tokom rada, kao i tužbe protiv dva člana ekipe zbog neprikladnog ponašanja prema dve glumice.

Nakon što su te tužbe odbačene, jedna mlada glumice je tužila instruktora plesa za seksualno uznemiravanje tokom snimanja, zbog čega on nije ni bio izbačen, već samo upozoren da sledeći put traži dozvolu pre plesnog pokreta.

Takođe, u ovom filmu se pojavljuju i maloletne glumice, od kojih je jedna ponovo optužila kaskadera za seksualno uznemiravanje, međutim, nakon razgovora sa rediteljkom, rešila je da povuče tužbu.

Osim toga, postojale su i sporne scene sa maloletnicima, a zakoni Francuske nalažu da takvi kadrovi iz filmova moraju proći specijalnu komisiju, nakon čega je Korsinijevoj data novčana kazna,dok je te scene povukla iz finalne verzije filma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare