24. Februara 2024.

Sjećate li se Windows Phone-a? Ovako bi izgledao danas 

Windows Phone u 2024. godini imao bi elemente Windowsa 11, toolbar koja otvara Microsoftove aplikacije i mnoge funkcije sa modernih telefona.

Poznati kreator koncepata, AR 4789, objavio je na YouTubeu video koji prikazuje kako bi izgledao Windows Phone u 2024. godini, pokretan nepredstavljenom verzijom mobilnog operativnog sistema – Windows 12 Mobile.

Prema njegovom videu, Windows Phone u 2024. godini bio bi opremljen funkcijama koje bi lako mogle da konkurišu onima na ostalim telefonima popularnih proizvođača. Uključivao bi elemente Windowsa 11, što bi verovatno rezultiralo besprekornom integracijom između telefona i računara s Microsoftovim operativnim sistemom.

Prikazana je i kompaktna alatna traka (toolbar) na dnu pomoću koje može da se otvori Microsoft Copilot, Store, Edge, ali i Start meni. Tu su, naravno, i neke standardne funkcije za današnje vreme, poput otiska prsta ispod ekrana, funkcije Always-On i raznorazne mogućnosti prilagođavanja korisničkog iskustva.

Podsetimo, Microsoft je zvanično odustao od Windows Phonea 2017. godine zbog nedostatka korisnika. Nakon te odluke, nekoliko velikih Microsoftovih rukovodilaca je priznalo da im je izlazak s tržišta pametnih telefona bila greška. Nedavno je to rekao i aktuelni izvršni direktor kompanije, Satja Nadela.

“Odluka o kojoj mislim da puno ljudi govori – i jedna od najtežih odluka koje sam doneo kada sam postao izvršni direktor – bila je izlazak s tržišta pametnih telefona. Gledajući retrospektivno, mislim da su mogli da postoje načini na koje smo to mogli bolje da odradimo, rekao je Nadela prošlog oktobra u intervjuu za Business Insider.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare