22. Maja 2023.

“Situacija izuzetno teška, pritisak Kurtija se povećava”

Radojević dodaje i i da se niko iz međunarodne zajednice ne pita kada će premijer privremenih institucija Aljbin Kurti da zaustavi represiju nad srpskim narodom.

On je za televiziju Pink rekao da se pritisak Kurtija i njegovih institucija povećava i da je sve jači.

“Upozoravali smo međunarodne predstavnike da je teška situacija i da je pitanje trenutka kada će neki pojedinac uzeti pravdu u svoje ruke da zaštiti svoju porodicu. Srpska lista je uz svoj narod i sve odluke koje budemo donosili donosićemo sa narodom”, rekao je Radojević.

On je dodao da postavljanje gradonačelnika u četiri opštine na severu KiM pokazuje prave namere Kurtija.

“Novi gradonačelnik je došao u blindiranim kolima što govori da li pripšada Severnoj Mitrovici i narodu. Mi smo uz narod i odlučni smo da branimo naš način života i institucije”, rekao je on.

Prema njegovim rečima Srbi žive na severu bez namere da idu ka Prištini ili Južnoj Mitrovici.

“Mi samo branimo samo naš način života. Naš utimatum (da Kurti prestane sa represijom do 1. juna) je krajnje iznuđeni potez na koji smo prinuđeni. Niko se ne pita kada će Kurti da zaustavi represiju, to niko iz međunarodne zajednice ne pita. Kada će povući specijalne jedinice, poštovati zakone da se vrati zemljište manastiru Visoki Dečani. Pa to je njihov Ustavni sud naložio pre sedam godina. Taj ustav u tom slučaju izgleda ne mora da se poštuje”, rekao je Radojević.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare