25. Aprila 2024.

Sirova torta sa šumskim voćem

SASTOJCI:

Kora:

  • 160 g urmi
  • 80 g mljevenih oraha
  • 80 g mljevenih ovsenih pahuljica
  • 50 ml soka od jabuke

Fil:

  • 200 g indijskih oraha
  • 400 g kokosovog mlijeka iz konzerve
  • 200 g zamrznutog šumskog voća
  • 50 g meda
  • 2 kašike čija sjemenki

PRIPREMA:

Indijske orahe potopite u vrelu vodu najmanje dva sata prije pripreme kako bi omekšali. Urme očistite od koštica i usitnite ih u blenderu. Samljevenim urmama dodajte mljevene orahe, ovsene pahuljice i sok od jabuke, pa dobro promiješajte.

Na tanjir za serviranje stavite obruč prečnika 20 cm, pa smjesu za podlogu utisnite i poravnajte. Ostavite u frižider. Indijske orahe isperite i ocijedite. Zatim ih, zajedno sa šumskim voćem, stavite u blender i dobro izmiksajte.

Prebacite u činiju i dodajte čvrsti dio kokosovog mlijeka, med i čija sjemenke, pa promiješajte. Smjesu, koja će biti žitka, sipajte u kalup, preko rashlađene podloge, pa tortu vratite u frižider na najmanje osam sati. Nakon tog vremena skinite obruč, pa rub torte ukrasite listićima blanširanog badema.

* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare