2. Aprila 2024.

Sinerov trener: Ne bih ga poredio sa Đokovićem – to nije fer

Daren Kejhil, trener Janika Sinera, govorio je o usponu italijanskog tenisera prethodnih mjeseci.

To se poklopilo sa dolaskom Australijanca u Sinerov tim, a Janik je u međuvremnu osvojio prvu Grend slem titulu i postao najbolje plasirani italijanski teniser ikada na drugom mestu ATP liste.

“Znamo da će Đoković nastaviti da napreduje, da traži rešenja, da će i Medvedev tražiti rešenje. Alkaras stalno poboljšava servis. Svako stalno pravi promene kako bi igrao bolje. Siguran sam da će Janik nastaviti da napreduje”, rekao je Kejhil.

Ne želi da poredi Janika Sinera i njegove vršnjake sa teniserima iz tzv. velike trojke.

“Ne mislim da iko treba da bude poređen sa tom generacijom, pogotovo jer Novak još igra, kao i Nadal. Ono što su oni postigli je neverovatno. Ne verujem da ćemo ikada ponovo videti takvu dominaciju. Fantastično je kako su oni gurali jedan drugog i pomerali granice ove igre. Sve što danas rade mladi teniseri je posledica toga što je uradila ova generacija. Ja ipak ne bih poredio Karlosa ili Janika ili Holgera sa njima, jer mislim da je to nefer. Oni moraju prvo sebe da afirmišu. Imaju dobar nivo, ali prvo moraju mnogo da pobeđuju da bismo počeli da ih poredimo sa velikom trojkom”, zaključio je Kejhil.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare