29. Marta 2023.

“Siner ima sve da bude prvi na svijetu”

Ipak, on dodaje da postoji nekoliko stvari koje bi mladi teniser još mogao da popravi kako bi stigao do krajnjeg cilja, mesta broj jedan na svetskoj listi.

Janik je 2021. ušao u Top 10 kao deveti na svetu i posle toga je stalno između desete i 20. pozicije na ATP listi.

Ove sezone je osvojio Monpelje i bio finalista u Roterdamu.

Janik ima sve da postane prvi igrač sveta. Pre mog dolaska već je bio sjajan igrač, nalazio se među deset najboljih. Ima neverovatna oružja i dobro je treniran. Sad moramo da gledamo ponovo njegove mečeve protiv najboljih i da shvatimo šta mu to ne dozvoljava da ih pobedi. Da radimo na tome. To traži vreme, nekoliko godina i mnogo situacija u mečevima“, rekao je Kejhil za list “Republika”.

On se Sinerovom timu priključio 2022. godine i već sada vidi gde može da mu pomogne.

Može da popravi servis, igru u tranziciji, da bude dominantan sa osnovne linije. Ipak, najvažnija stvar kada trenirate velike igrače je da pojačavate ono u čemu su već jaki. On se kreće nestvarno dobro, mnogo vremena smo radili na tome. Sjajno je videti da je voljan da proba nove stvari kako bi napredovao, dok se trudite da se ne udalji previše od toga kakav je tip igrača. Potrebno je i malo sreće, biti na pravom mestu u pravo vreme. Rezultati dolaze jer šampion nisi samo u glavi, već i u srcu“, rekao je Kejhil.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare