14. Aprila 2023.

Sindikat: Neće biti parade u Moskvi zbog rizika od terorizma

„Neće biti parade ni okupljanja u glavnom gradu ali predviđen je svečani sastanak“, rekao je Aleksander Šeršukov, potpredsednik Saveza nezavisnih sindikata Rusije, prenosi novinska agencija TASS.

Odluku su donele vlasti zato što je „nivo od terorističke opasnosti visok, čak u delovima udaljenim od specijalne vojne operacije“, rekao je on, koristeći izraz vlasti za ruski napad na Ukrajinu.

Proslave Prvog maja u Rusiji organizuju sindikati verni ruskim vlastima.

Obično se organizuju brojne kulturne i političke manifestacije u Moskvi i njenom predgrađu povodom Praznika rada koji se slavi u celoj zemlji.

Od napada u kome je 2. aprila ubijen vojni bloger u Sankt Peterburgu ruske vlasti govore da je porasla pretnja od terorizma, optužujući Ukrajinu, Zapad i rusku opoziciju da želi da organizuje te napade.

Praznik rada je nekoliko dana pre glavnog ruskog praznika 9. maja, kada se vojnim paradama širom zemlje slavi pobeda nad nacističkom Nemačkom, a glavna parada se održava u prisustvu predsednika Vladimira Putina na Crvenom trgu.

U sredu je i proruski guverner Krima Sergej Aksionov otkazao sve proslave 1. i 9. maja na tom poluostrvu, koje je Rusija pripojila, pozivajući se na bezbednosne probleme.

Foto:Beta

(Beta)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare