8. Decembra 2023.

Sin predsjednika zarađivao pare od Ukrajine, trošio na drogu, žene i “ludovanje”, sad mora da plati

Hanteru Bajdenu preti do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen.

Ministarstvo pravde SAD podnelo je novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena, sina američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog optužbi da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara.

Prema optužnici koju je podigao u četvrtak okružni sud u Kaliforniji, Hanter Bajden (53) je optužen za tri krivična dela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza.

Njemu preti kazna do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen, preneo je Rojters.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je istraga o Hanteru Bajdenu u toku.

Ministarstvo je navelo da je Bajdenov sin učestvovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1,4 miliona dolara federalnih poreza od 2016. do 2019. godine.
Dodaje se da je umesto toga potrošio ogromne sume novca na, kako se navodi, drogu, devojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, automobile, odeću i druge stvari, uključujući više od 70.000 dolara za programe odvikavanja od droga.
Nije jasno kada će se Hanter Bajden pojaviti na sudu.

U optužnici se navodi da je on ostvario velike zarade dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala.

Hanter Bajden je i ranije bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao da nije koristio droge prilikom nabavke pištolja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare