5. Septembra 2023.

Simpsonovi ponovo predvideli budućnost: Nedavni slučaj nazivaju “najluđim do sada”

Nedavni slučaj japanskog premijera koji je jeo ribu ulovljenu nadomak obala Fukušime gde je ispuštena radioaktivna voda neke je podsetio na sličnu scenu u epizodi Simpsonovih, te su ovo podudaranje okarakterisali kao “najluđe dosad”.

Počev od Lejdi Gage koja leti na stadion, koronavirusa, pa do predsedničkog mandata Donalda Trampa, Simpsonovi su “predvideli” širok spektar događaja tokom trajanja serije. Poslednji primer “predviđanja” budućnosti stiže iz Japana.

Japanski premijer jeo je ribu iz okeana kod obale Fukušime gde je ispuštena radioaktivna voda kako bi otklonio zabrinutost za sigurnost – što je uzrokovalo poređenja sa Simpsonovima.

@vicenews

Japan’s Prime Minister Fumio Kishida and other officials had Fukushima fish for lunch in what seems to be an attempt to show how safe the fish is to eat. It comes after the release of treated radioactive waste water from the Fukushima Daiichi nuclear power plant. #fukushima #fukushimadaiichi #nuclearpowerplant #nucleardisaster #radioactive #sashimi #fumiokishida #japan

♬ original sound – VICE News

Fumio Kišida i trojica njegovih ministara sedeli su pred kamerama u kancelariji premijera u Tokiju kako bi jeli, kako je rekao, “sigurnu i ukusnu” ribu – sašimi od iverka, hobotnice i brancina – iz Fukušime.

“Ovo je veoma dobro”, rekao je Kišida okupljenima.

Korisnici društvenih mreža odmah su primetili sličnost s kultnom epizodom druge sezone TV serije u kojoj se gospodinu Burnsu servira trooka riba mutirana radioaktivnim otpadom.

“Možda najluđi ‘Simpsonovi predviđaju stvarni život’ trenutak do sada”, glasio je jedan od tvitova na ovu temu.

“Prvo kao tragedija, a zatim kao farsa”, navedeno je u još jednoj od reakcija.

Ovaj potez premijera dolazi nekoliko dana nakon što je otpadna voda iz nuklearne elektrane tog područja ispuštena u Pacifik, što je izazvalo eskalaciju sukoba sa Kinom koja je zabranila sav uvoz morske hrane

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare