12. Aprila 2023.

Simić (Srpska lista): Vučiću i vladi ćemo jasno preneti kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji

„Još jednom ćemo predočiti sve ono što (premijer Kosova) Aljbin Kurti radi sa ciljem da onemogući život Srbima na Kosovu i Metohiji, počev od hapšenja i optužbi, pa do pokušaja ubistva (Milana Jovanovića kod Bistričkog mosta)“, rekao je Simić za televiziju Pink o sastanku koji će sutra biti održan u Raški.

On je naveo da su uhapšeni kosovski policajci koji su u ponedeljak upucali Jovanovića i podsetio na hapšenje pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga koji je pucao na dvojicu srpskih mladića na Badnji dan, 6. januara, kod Štrpca.

„I ovi ljudi su uhapšeni, kao što je uhapšen i napadač na Miloša i Stefana u Štrpcu, ali onda kada je izašao na sud promenjeno je, pa više nije bio optužen za pokušaj ubistva, već za izazivanje opšte opasnosti. Hajde da sačekamo i sa ovim slučajem, da vidimo šta će biti do kraja“, kazao je Simić.

On je dodao da je Jovanovićevo stanje stabilno i da se trenutno nalazi u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Simić je rekao da Srpska lista insistira na tome da se pokažu snimci sa mesta incidenta, jer kako navodi, u toj bazi kosovske policije ima mnogo kamera koje „najbolje mogu da pokažu šta se desilo“.

(Beta)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare