Severina osuđena zbog vrijeđanja socijalne radnice - BIGportal.ba
Ex Yu

Severina osuđena zbog vrijeđanja socijalne radnice

Pop zvezda Severina danas je, na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom i kažnjena novčano zbog vrijeđanja socijalnih radnica.

Kako “24sata” neslužbeno saznaje, Severina je u odbrani odbacila krivicu i ima pravo na žalbu. U čl. 17 prema kojem su kaznili Severinu piše:

“Ko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, biće kažnjen za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 evra ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Inače, Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu “Centra za socijalni rad Maksimir” na Dan zaljubljenih, 14. februara prošle godine. Centar za socijalni rad je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu rad te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”. Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom.

Severina je navodno socijalnu radnicu pitala “s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku”. Socijalna radnica u prijavi je navela da je pokušala da objasni da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene porodice. Socijalna radnica na sudu je navela što joj je Severina izgovorila. “Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta”, navela je socijalna radnica.

Nezavisne..com

Danas objavljeno

Elena je doživjela je najveću roditeljsku bol

Vanja A

Malo ko zna da je Brena ovoj danas poznatoj pjevačici bila bebisiterka

V.R.

Džejla Ramović progovorila o muškarcu kojeg je prijavila policiji

V.R.

Ostavite komentar