19. Juna 2023.

Šest osoba uhapšeno u nastavku akcije “Transporter”, oduzeta skupocjena auta i oružje

Kako navode iz MUP-a RS uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima vojne namjene.

Dodaju da je na osnovu naredbe Suda BiH izvršen veći broj pretresa vozila i objekata koje koriste navedeni na području Banjaluke, Laktaša, Sarajeva i Bugojnog.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto više komada vatrenog oružja, municije, skupocjena putnička vozila, veći broj mobilnih telefona te određena poslovna dokumentacija u vezi sa poslovanjem privrednih subjekata.

“Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode biće predata tokom današnjeg dana postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Akciju zajedno sporovode Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH i Federalne uprave policije, pod nadozorom Tužilaštva BiH”, navode iz MUP-a RS.

Akcija “Transporter”, kako dodaju iz MUP-a RS, usmjerena je na razotkrivanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila izvršenjem krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i krijumčarenjem akcizne robe, a realizuje se u kontinuitetu od 17. jula 2021. do danas uz saradnju i podršku EUROPOL-a, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Iz MUP-a RS podsjećaju da je do sada uhapšeno 38 osoba od čega šest pripadnika MUP-a RS, jedan savjetnik ministra bezbjednosti BiH pripadnik Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH. 

Takođe, pronađeno je i privremeno oduzeto 303,8 kilograma  marihuane, veće količine novca (oko 250.000 evra), oružja i municije, više skupocjenih vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata i određena poslovna dokumentacija.

U toku realizacije operativne akcije sprovedena je finansijska istraga kojom je privremeno blokirana imovina vrijedna oko 12 miliona KM.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare