7. Septembra 2023.

Selektor Kanade: Suđenje? Ne zanima me ako se Srbija bude žalila 

Đordi Fernandes, selektor Kanade, pohvalno je pričao o selekciji Srbije, a dotakao se i komentara Slovenaca na suđenje u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Od novinara B92.net iz Manile – Petra Tadića.

Kanada i Srbija igraju u petak u 10.45 utakmicu polufinala Mundobasketa, a selektor našeg protivnika na početku konferencije pričao je o čuvanju Bogdana Bogdanovića.

“Veoma dobar šuter, uopšteno košarkaš. Može da igra pik-en-rol, zatim da poentira na različite načine, veoma aktivan, biće to težak zadatak, ali kao što sam rekao i pre – imamo momke koji mogu da ga čuvaju, ne jednog, nego više njih. Branićemo ga kao tim, znamo da je Srbija veoma dobar tim i biće to odličan izazov za nas”, rekao je Fernandes.

Fernandes je govorio o odbrani “orlova”.

Jedan su od najboljih defanzivnih timova, teraju protivnika na dosta izgubljenih lopti, nakon čega igraju dobro u tranziciji. Moramo da se pripremimo na to, na fizičku igru”, kazao je.

Selektor Svetislav Pešić rekao je da se Kanada bolje prilagodila na FIBA pravila od Sjedinjenih Američkih Država.

“To je samo mišljenje i zaista ga cenim. Takođe mislim da je SAD jako dobra ekipa, srećan sam kako su moji igrači zaigrali, realno, potpuno novi stil košarke. Prilagođavamo se pravilima, stilu, turniru. Veoma sam srećan kako tim raste iz utakmice u utakmicu”, 
kazao je.

Slovenija se žalila na suđenje, da li očekuje isto od Srbije?

“Ne znam šta će uraditi (Srbija) i ne zanima me. Ako se budu žalili, neka se žale, mi moramo da igramo našu igru. Moramo da ostanemo smireni i da kontrolišemo samo što je do nas. Protiv Slovenije smo uradili sjajan posao defanzivno kao tim, a Dilon (Bruks) je priredio odbrambenu kliniku koja bi trebalo da bude u muzeju FIBA u nekom trenutku”,
 kazao je.

Za kraj, da li misli da će Srbija biti najteži rival?“Da, očekujem, pošto je polufinale Svetskog prvenstva. Vođeni su od strane sjajnog trenera, grupa su momaka koja igra zajedno, imaju više FIBA iskustva od nas. To će biti dobar izazov za moj tim i radujemo mu se”, zaključio je.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare