12. Februara 2024.

Šef Pentagona otkazao put u Brisel: Ostin neće prisustvovati sastanku o Ukrajini

Sastanak o odbrambenim potrebama Ukrajine biće održan virtuelno

Američki ministar odbrane Lojd Ostin otkazao je put u Brisel gde je trebalo da učestvuje na sastancima sa drugim ministrima odbrane država članica NATO-a, izjavio je američki zvaničnik, dan nakon što je šef Pentagona primljen u bolnicu.

Zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je da će sastanak o odbrambenim potrebama Ukrajine, poznat kao Ukrajinska kontakt grupa, biti održan virtuelno, preneo je Rojters.

Ostin (70) trebalo je da otputuje na sastanak ministara odbrane država članica NATO u Briselu i odvojeni sastanak sa saveznicima posvećen tome kako da se nastavi podrška Kijevu.

On je juče smešten u Vojno-medicinski centar Volter Rid zbog “simptoma koji ukazuju na pojavu problema sa bešikom”, a dužnosti je preneo zamenici Ketlin Hiks.

Ostin je 22. decembra u istu bolnicu primljen radi lečenja raka prostate, a tamo se vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju. Njegovi lekari su ranije saopštili da su prognoze lečenja raka “odlične” i da više nije neophodno lečenje.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare