Šef delegacije EU u Srbiji: Nije vrijeme da se kasni s donošenjem odluka - BIGportal.ba
Region Vijesti

Šef delegacije EU u Srbiji: Nije vrijeme da se kasni s donošenjem odluka

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre ocijenio je danas da nije vrijeme da se kasni sa donošenjem važnih odluka i naglasio da će EU odgovoriti na pravi način ako vidi da Srbija i tzv. Zapadni Balkan u tom pravcu čine pozitivne korake.

 Mislim da nije vrijeme da se kasni sa nekim odlukama, vrijeme je da se donose odluke da se prave pravi izbori, da se shvati gdje je budućnost i dela u tom pravcu. Ako se tako radi, krene u rješavanje problema, ako to EU vidi, odgovoriće na pravi način – rekao je Žiofre na 30. jubilarnom “Kopaonik biznis forumu” na panelu “Budućnost EU i Zapadnog Balkana” na kojem su govorili ambasadori Francuske, SAD i Njemačke Pjer Košar, Kristofer Hil i Anke Konrad.

Prema Žiofreovim riječima, takozvani Zapadni Balkan je danas sa svim problemima drugačiji nego što je bio.

– Situacija se promijenila ekonomski, region je totalno vezan za EU, EU je glavni trgovinski partner, studenti mogu da se kreću, da idu u EU, potpuno je drugačija slika i pored svih problema – tvrdi on i dodaje da su se ipak poslije početka ruske specijalne operacije u Ukrajini stvari promijenile i da zato treba donijeti odluke koje će to izmijeniti.

Ali, poslije 24. februara kao da smo u drugom svijetu, rekao je ambasador i dodao da zna i da se zna šta se desilo 1991. godine kada je došlo do izuzetnih istorijskih ubrzanja, ali da je pitanje da li se pravilno tumači taj istorijski momenat, prenio je Tanjug.VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE

RTRS.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.mart 2023. godine

Vanja A

List Gardijan i njegove veze sa ropstvom: Šta su istraživači otkrili i šta je sledeće?

M.

Ovo smo mi: “Malo langsam, gospodine Vukanoviću. Ja sam snaša gačanska…”

Zeljka

Ostavite komentar