30. Augusta 2023.

Sedmominutna terapija: Ova država će prva u svijetu imati pristup injekciji za liječenje raka

Britanska Nacionalna zdravstvena služba (NHS) biće prva u svetu koja će stotinama pacijenata u Engleskoj ponuditi “sedmominutnu injekciju” za lečenje raka.

Nakon odobrenja Regulatorne agencije za lekove i zdravstvene proizvode (MHRA), NHS Engleske saopštila je da će stotine pacijenata koji ispunjavaju uslove, a leče se imunoterapijom, dobijati injekciju svake godine, prenosi Rojters.

Kako se navodi, vreme lečenja za neke pacijente koji imaju rak skratiće se za do tri četvrtine. Mnogi od njih će sada dobiti imunoterapiju sedmominutnom injekcijom, umesto intravenoznim putem, što traje od 30 do 60 minuta, navodi britanska agencija.

“Prvo uvođenje ovog tretmana u svetu značiće da stotine pacijenata mogu da provedu manje vremena u bolnici i oslobodiće dragoceno vreme u jedinicama za hemoterapiju NHS-a. Održavanje najboljeg mogućeg kvaliteta života pacijenata obolelih od raka je od vitalnog značaja, stoga će uvođenje bržih injekcija napraviti značajnu razliku”, rekao je Piter Džonson, direktor NHS Engleska za rak.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Vujmilo
Vujmilo
6 mjeseci prije

Dragocijeno vrijeme dobijeno primjenom ove injekcije potrošiće se u redu kod porodičnog doktora, u banci plaćajući račune, šalterima gradske uprave, na naplatnim ramama………