12. Maja 2023.

Seat najavljuje obnovu Ibize, Arone i Leona

Popularni automobilski brend mora da donese konačnu odluku u pogledu svoje najbliže budućnosti. Poslednjih meseci bilo je mnogo spekulacija o tome šta će se dogoditi sa španskom kompanijom dok evropska automobilska industrija ubrzava svoj proces prelaska na električne automobile. Najnovije informacije su jasne u tom pogledu, budućnost Seata leži u električnim skuterima i mikromobilnosti.

Seat se pojavio na ovogodišnjem Salonu automobila u Barseloni. Ovaj važan automobilistički događaj, poznat i kao Automobile Barselona, bio je okruženje odabrano da objavi najnovije ekonomske rezultate i otkrije neke naznake o najbližoj budućnosti brenda automobila. U centru pažnje su tri modela od vitalnog značaja za Seat – Ibiza, Arona i Leon.

Španski proizvođač je naveo da već radi na obnovi ovih modela. To su modeli koji, zajedno sa Atecom, generišu najveći deo prodaje na španskom tržištu.

Seat Ibiza i Arona su poslednji put ažurirani u aprilu 2021. godine. Oba modela ne mogu dalje da produže svoj komercijalni životni ciklus bez ažuriranja. U normalnoj situaciji, Ibiza i Arona bi dobili novu generaciju pre 2025, a način ažuriranja koji španska marka priprema je nepoznat. To će svakako biti druga restilizacija.

Što se tiče obnove Leona, to će biti fejslift, kao i kod njegove braće iz VW grupe koji dele isti DNK. Četvrta generacija španskog kompakta izbila je na scenu u turbulentnoj 2020. godini. Stoga je došlo vreme da se ova generacija ažurira inovacijama u pogledu dizajna, tehnologije i na nivou mehanike.

Ažuriranje Ibize, Arone i Leona će biti od ključnog značaja za španski brend da nastavi sa prodajom hibridnih plug-in modela i efikasnih automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem do kraja ove decenije. U centru pažnje je sudbonosna 2030. godina, u kojoj će se materijalizovati proces transformacije Seata. Više neće biti automobilski brend već će se skoncentrisati na mikromobilnost, deljenje vozila i pretplate.

Seat je potvrdio da priprema svoj proces elektrifikacije koja će „biti drugačija“. Uzimajući Seat Mo kao referencu, u centru pažnje su električni motocikli, električni skuteri i druga rešenja za urbanu mobilnost.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare