4. Marta 2025.

Savršene pene s krompirom gotove za pola sata

Danas vam za ručak predlažemo da napravite pene sa krompirom. Jelo je gotovo za pola sata.

Jelo je gotovo za pola sata.

Sastojci za četiri osobe:

320 g tjestenine tipa pene

500 g krompira

100 g čeri paradajza

1 crni luk

1 stabljika celera

1 mrkva

60 g slanine narezane na kockice

5 kašika maslinovog ulja

kora od parmezana

so, crni biber

100 g dimljenog sira skamorza

Priprema:

Stabljiku celera, mrkvu i kapulu nasjeckati na kockice. Povrće i slaninu narezanu na kockice miješati u dubokoj posudi na malo maslinovog ulja. Kada povrće omekša, dodati čeri paradajz narezane na četvrtine i miješati dok ne ispari višak tekućine.

Krompire oguliti i narezati na kockice te ih dodati povrću. Začiniti solju i biberom, zaliti s nekliko čaša vode i kad zakuha ubaciti koru od sira. 

Kuhati na laganoj vatri 25 minuta do pola sata. Potom ubaciti tjesteninu i prema potrebi dodati još vode.

Kada je tjestenina skuhana al’ dente, maknuti s plamena i po želji umiješati sir scamorza narezan na kockice, prenosi “NoviList“.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare