Donosimo vam još sjajnih recepata iz najpopularnijeg kulinarsko-takmičarskog šou programa, MasterChef, koji možete pratiti četvrtkom i petkom na TV Prva.
Takmičarki su obezbedile prolazak u TOP 5 MasterChefa, pa za zašto i vi ne biste već ovog vikenda isprobali ovo ukusno jelo za čiju vam pripremu neće biti potrebno puno vremena.
Sastojci za dve paprike:
– 2 crvene šilja paprike
– 100g junećeg mlevenog mesa
– 50g pirinča
– 1/2 crnog luka
– 2 čena belog luka
– 50g svežeg sira
Paradajz pire:
– 1 svež paradajz
– slatka aveva paprika
– suđžuk paprika
– peršun
– mirođija
– cimet
– so
– biber
– ulje
Priprema:
Očistiti paprike, isprazniti ih od semenki. U jednu činiju umešati meso s pirinčem seckanim crnim i belim lukom (1 čen), peršunom i mirođijom, alevom i suđžuk paprikom i cimeton (jedna kašičica).
Dodati malo ulja, pa dobro umesiti.
Puniti paprike nadevom i staviti u plitku šerpu zajedno s paradajz pireom i seckanim crnim lukom. Dodati čen belog luka, seckani paradajz, peršun, mirođiju, alevu papriku i malo vode, so i biber. Poklopiti, staviti da se krčka 45 minuta i povremeno okretati paprike. Ako ima potrebe, dodati malo vode.
Nakon 45 minuta dinstanja, preko paprika narendati sveži sir, pa staviti paprike u rernu (uključiti samo gornji grejač) i peći još 15 minuta na 220°C ili dok ne dobiju tipičnu zapečenu koricu. Servirati.