17. Augusta 2023.

Saudijski klubovi u UEFA Ligi šampiona!?

Fudbalski savez Saudijske Arabije aktivno pregovara sa UEFA kako bi se timovima iz te zemlje omogućilo da učestvuju u Ligi šampiona počevši od 2025. godine, izvještava Calcio e Finanza.

Prema njihovim saznanjima, ideja arapske federacije je da omogući timovima iz Saudijske Arabije učešće u „vajld kard“, gde timovi mogu da izbore pravo nastupa u novom formatu Lige šampiona, koji će biti potpuno promenjen upravo do 2025.

Broj ekipa u najjačem klupskom takmičenju Evrope će, podsetimo, biti povećan na 36.

Jedno od dodatnih mesta, kako planira tamošnji savez, dobiće klub koji je osvojio prvenstvo Saudijske Arabije. To će klubovima kao što su Al-Itihad, Al-Ahli, Al-Nasr i Al-Hilal omogućiti još veću međunarodnu afirmaciju, kao i priliku da se ravnopravno takmiče sa najboljim klubovima sa „Starog kontinenta“.

Ipak, ova ideja nije nimalo laka za realizaciju, budući da će u proces morati da se uključe ne samo UEFA, već i Azijski savez, a između ostalog jedno mesto treba da se oduzme evropskim timovima.

Tako bi, uprkos masovnom egzodusu svetskih zvezda ovog leta u Saudijsku Arabiju, mnogi od njih mogli da se vrate na evropske stadione. Za arapski fudbal to bi bio još jedan veliki korak prema prepoznatljivosti na svetskoj sceni.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare